Home » Blog » Lego opruimen

Lego opruimen

Gepubliceerd op 21 maart 2019 19:58

Losslingerende Lego steentjes

Een van het leukste soort speelgoed is al jaar en dag Lego. Eindeloos bouwplezier van goed en duurzaam speelgoed met gegarandeerd een lange speeltijd.

Maar zoals alles in het leven heeft ook Lego een nadeel. Ieder huishouden met opgroeiende kinderen zal het kennen: dozen vol met losse Legosteentjes. Eén grote opbergbak, of twee, of misschien drie? Tel daarnaast ook alle losse bakjes, koekblikken en die handige witte bakjes van de Chinees er bij op en het overzicht is volledig zoek. Het gevolg laat zich raden. Overal slingeren de Legoblokjes door het huis en het gevolg is dat er niet meer mee wordt gespeeld. Het nodigt de kinderen niet meer uit om de doos te pakken en eens lekker te gaan bouwen. Willen ze eens een brandweerauto of het politiebureau opbouwen dan zijn ze uren bezig met zoeken. En ze zijn al zo druk tegenwoordig.

Vandaar dat wij het vandaag eens anders hebben aangepakt. Lego gaat hoe dan ook gesorteerd worden in overzichtelijke bakken. Het wordt dan weer leuk om met de Lego te spelen en hoef je niet eerst urenlang de grote doos doorgraven.

Wij hanteren een systeem van 6 bakken. Je kunt er nog één aan toevoegen, maar liever één minder voor het overzicht nietwaar.

Het 6 bakken systeem voor Lego:

Bak 1. De plaatjes

In deze bak komen alle losse plaatjes. Rond, vierkant, afgevlakt, vleugels van vliegtuigen? Het maakt niet uit, als het maar plaatjes zijn.

Bak 2. De steentjes

Hierin gooi je alle steentjes van alle vormen. Dus de enkele en de dubbele, de dakpannen, de dragers, alle kleuren lekker bij elkaar

Bak 3. Constructie onderdelen

In deze bak gooi je alle constructie onderdelen. Hierbij kun je denken aan ramen, luiken en deuren van Lego huizen en kastelen. Wielen, banden en assen van Lego auto's, vrachtwagens, ruimtevoertuigen, steppen, fietsen en motoren.

Bak 4. De poppetjes

Ook is er een bak voor alle poppetjes en toebehoren. Dus iedereen uit het Lego land gezellig bij elkaar als 'one happy family' 😃. Dit samen met al hun toebehoren zoals de petten, telefoons, kopjes koffie, zwaarden, messen, hamburgers en worstjes, boeken, capes, schilden noem maar op waar de Legolander behoefte aan heeft.

Bak 5. Klein Grut

Ben je het ook zo beu om eindeloos te zoeken naar net dat ene koplampje van die Lego Terreinwagen? Of net de lamp op het vakantiehuis? De sirene voor het Lego Brandweerhuis? Of het trappetje van de politieboot? Of de straalmotor van het ruimteschip... ik kan nog wel even doorgaan met die leuke accessoires die de bouwset nèt helemaal compleet maken. Die gooi je dus van nu af aan ook apart.

Bak 6. Diversen

Weet je nog die grote bak waar je mee begon? Bomvol met steentjes van allerlei soort? Dat heb je nu goed gesorteerd en de paar steentjes waar je echt niet weet wat je er mee aanmoet? Daar heb je dan nog een mooie diversen bak voor....

 

Succes met het sorteren. Hopelijk brengt het weer veel plezier terug om ook de oude sets van Lego weer eens op te bouwen. Dat is toch wel het allerleukste om te doen, vooral als het weer eens heerlijk hollands regent.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.